• Automation Read More
  • Laboratory Equipments Read More
  • Designing & Construction of Quality Control MAchines Read More
  • Designing & Construction of Special  Machines Read More
  • Designing & Implementation of Image processing systems Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پیزوالکتریک

یکی از ویژگی‌ غیرمعمول که برخی از مواد (به علت خاصیت کریستالی بدون تقارنی که دارند) از خود نشان می‌دهند، پدیده پی اِیزوالکتریک(piezoelectric) است. این اثر در بسیاری از مواد از جمله سرامیکها، تک بلورها، پلیمرها(بسپارها) و مواد مرکب دیده می‌شود .اثر پیزو الکتریک توانایی برخی سرامیکها یا پلیمرها برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی و تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی می‌باشد. این اثر یک فرآیند برگشت پذیر است که در سال 1880 توسط براداران کوری کشف شده است.

اثر متقابل تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی و برعکس با استفاده از پیزو الکتریک

Image

از مواد پیزوالکتریک جدید می­توان به تیتانات زیرکونات سرب (PZT)، تیتانات باریم و نیوبات لیتیم اشاره کرد که اثر چشمگیرتری نسبت به کوارتز و سایر مواد پیزوالکتریک طبیعی دارند. تیتانات زیرکونات سرب در مقایسه با کوارتز (نخستین ماده پیزوالکتریک شناخته شده) اختلاف پتانسیل بیشتری را به ازای همان مقدار فشار مکانیکی اعمال شده، تولید می‌‌کند. همچنین، اعمال اختلاف پتانسیل الکتریکی به PZT تحرک بیشتری را فراهم می‌‌سازد.

رفتار مواد پیزو الکتریک بر اثر اعمال ولتاژ

Image

رفتار مواد پیزو الکتریک بر اثر اعمال ولتاژ

Image
تیتانات زیرکونات سرب در سال 1952 توسط مؤسسه فناوری توکیو (Tokyo Institute of Technology) تولید شده است. از این ماده معمولاً برای ساخت مبدل‌‌های فراصوت، خازنهای سرامیکی، سایر محرک‌‌ها و سنسورها استفاده می‌‌شود. به علت آنکه تیتانات باریم یک ماده سرامیکی فروالکتریک (Ferroelectric) است که دارای خاصیت پیزوالکتریک میباشد بیشتر در صنعت استفاده میشود. نیوبات لیتیم نیز همانند تیتانات باریم یک ماده سرامیکی فروالکتریک است که خواص مواد پیزوالکتریک را دارد.
اولین استفاده عملی از مواد پیزوالکتریک در جنگ جهانی اول در دستگاه سونار (دستگاه ردیاب زیر دریایی) بود. روش کار این دستگاه به این صورت بود که با فرستادن اصوات فرکانس بالا از مبدل و اندازه‌گیری مدت زمان رفت و برگشت صدا، فاصله رادار تا شی مورد نظر را اندازه‌گیری می­شد. مواد پیزوالکتریک استفاده‌های مفید بسیاری دارند که میتوان به بلندگوی­های صوتی، ردیابهای صوتی، تولید فرکانس الکترونیکی یا ولتاژهای بالا، جوش و برش قطعات پلاستیکی، اندازه گیری خواص مواد از جمله میکروبالانس‌ها(ترازوهای بسیار دقیق)، ویسکوزیته متر، ترک یابی در مواد و فاصله سنجی اشاره کرد.

در حال حاضر پیزو الکتریک با توجه به کاربردها در شکل مختلف از جمله صفحه ای، رینگی، استوانه ای، کروی در تیراژ و ابعاد مختلف ساخته میشود.

ما در شرکت مکاترونیک آریا گستر با توجه به تجربه و دانش خود میتوانیم به شما در انتخاب و خرید انواع پیزوالکتریک از برندها و شرکتهای معتبر کمک کنیم و در تمام مراحل انتخاب، طراحی سیستم ها و خرید و استفاده پیزوالکتریک در کنار شما باشیم. با ما تماس بگیرید.

سایز رینگ
موجودی
تصویر
PizeoRing 25×12×3
موجود
Image
PizeoRing 30×12×3
موجود
Image
PizeoRing 38×15×5
موجود
Image
PizeoRing 50×17×6.5
موجود
Image
PizeoRing 60×30×10
موجود
Image